Endonezya, 18 ay sonra dolar cinsi sukuk ihracına yeniden başladı. Bloomberg’in haberine göre, bu ihraç, beş yıllık sukuk ve 10 yıllık yeşil tahvillerden oluşan iki dilimli bir kira sertifikası içeriyor. Bu adım, ülkenin genel finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve sürdürülebilir menkul kıymetler çerçevesinde belirlenen projeler için fon sağlamak amacıyla atıldı.
ABD faiz oranlarındaki son iki yılda yaşanan keskin yükselişler, Endonezya’nın offshore tahvil piyasasından düzenli olarak yararlanma stratejisini etkiliyor. Bu yeni sukuk ihraç süreci, son olarak Mayıs 2022’de gerçekleştirilen dolar cinsi sukuk işleminden bu yana ilk kez yapıldı.
İhraç için CIMB Group Holdings, Citigroup Inc, Dubai Islamic Bank PJSC, Mandiri Securities ve Standard Chartered Bank Plc’ye yetki verildi. İlk getiri beklentileri beş yıllık dilim için %5,65, on yıllık dilim için ise %5,85 seviyelerinde. Bu oranlar, Türkiye’nin benzer vadeli dolar cinsi sukuk ihracında belirlenen %8,875’lik ilk getiri beklentisine kıyasla daha uygun maliyetli.
Endonezya’nın yeşil tahvillerle ilgili planları, sürdürülebilir menkul kıymetler çerçevesinde rüzgar veya hidroelektrik santralleri geliştirmek, enerji performans standartları ve enerji verimli etiketler uygulamak gibi çeşitli projeleri kapsıyor. Bu yılın başlarında, Endonezya okyanusların korunması ve iklim değişikliğinin azaltılması için ayrılan bazı dilimlerle yeni cinsinden tahvil ihraç etmişti. Bu ihraçlar, ülkenin sürdürülebilir ve çevre dostu yatırımlara olan bağlılığını gösteriyor.
Yorumlar kapalı.