Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi için muhtar adaylığını açıklayan Bülfer Kapusuz, mahalle sorunlarına çözüm üretme ve toplumun ihtiyaçlarına yanıt verme misyonuyla yola çıkıyor. İnşaat, akaryakıt, turizm ve otelcilik sektörlerinde kazandığı tecrübelerle topluma hizmet etmeye adanan Kapusuz, yerel yönetimde yeni bir soluk ve katılımcı bir yaklaşım vadederken, Bahçeşehir’in karşı karşıya olduğu trafik, yapılaşma ve sosyal sorunlara pratik çözümler sunmayı hedefliyor.
Bülfer Kapusuz kimdir?
Adım Bülfer Kapusuz. 1979 yılında Malatya’da doğdum. Eğitim hayatım Malatya’da geçti. Ticari sektörümüz inşaat, akaryakıt, turizm-otelcilik gibi geniş bir iş ağına sahiptir. Malatya ve İstanbul ticari merkezlerimizdir. Çok erken yaşımdan itibaren babam Ali Kapusuz ’un desteği ile tüm bu sektörlerin içinde yer aldım. Şimdi de yıllar içinde biriktirdiğim tecrübelerimi Spradon Quartz Yönetim Kurulu başkanı olarak hizmete dönüştürüyorum.
Bülfer Kapusuz hangi mahalleden muhtar adayı?
Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesinde muhtar olmak için aday oluyorum. İstanbul’a doksanlı yılların sonunda taşındım. Malatya’da olduğu gibi İstanbul’da da birçok STK ve yardım kuruluşu ile birlikte çalıştık. Bizler geçmişten geleceğe insan odaklı hizmet vermekle yükümlüyüz. Bunun için de ödün vermeden hizmete talip olmaya adanmışız.
Neden muhtar adayısınız?
Şimdilerde bana Bülfer Kapusuz kimdir, neden muhtar adayı oldu diye soruyorlar. Bunu cevabını beni tanıyanlar bilir; Girdiği her işin ve aldığı her görevin hakkını layıkıyla yapan. Sorumluluk almaktan korkmayan ve mücadelede etmekten vazgeçmeyen, ekip ruhuna inanan, her zaman her şeyin en iyisini arayan, en iyisi için çaba gösteren 2 çocuk sahibi bir anne, bir komşu, bir abla, bir kardeş, bir Bahçeşehir aşığı, bir cumhuriyet kadını, bir vatandaş, bir birey.
Son yıllarda özellikle bizim mahallemiz Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesinde büyüyen sorunlara çözümler üretmek, çözümler üreten mercilerle iş birliği yapmak ve en önemlisi Bahçeşehir halkının isteklerinin elçisi olmak için muhtarlığa talibim.
Muhtar olduğunuz zaman yapmak istediğiniz şeyler nelerdir?
İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde olduklarında her şeyin çok daha güzel olacağı bir dünyayı hayal ederek çalıştım hep. Bu hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim ve gerçekleşmesi için ben değil, biz olmalıyız düsturu ile yola çıktım. Şimdiye dek çevremdeki insanların da ihtiyaçlarını, isteklerini gözeterek ekibimle karar verdik. İşte bu anlayış ile Mahallemle bir ve biz olmaya, Mahallemizin muhtarı sadece Bülfer kardeşi olmak için yola çıkıyorum.
Ben hiçbir şeyi boş veremem. Ne sokakta ağlayan bir çocuğa ne evinden kovulmuş bir kadına ne ayakları üzerinde durmayı öğrenememiş bir gence. Bizimle yaşayan herkese ve her şeye karşı sorumluyuz. Kırık bir kaldırım taşı da bizi ilgilendirir, borcunu ödeyemeyen, siftah yapamayan esnaf da. Buna hep birlikte çözüm bulmakla mükellefiz. Bizim sorunumuz gibi gözükmeyen küçük şikayetlerin bile toplumsal bir sorun haline geldiğini gördük. Ve biz sorunlara karşı ortak bir sinerji üretmeye, mahallenin sesi olmaya talibiz. Amacımız mahalleyi görmek, zamanın gelişimiyle takip etmek ve çözümler için merciler, insanlar, yollar bulmaktır. Sivil Toplum Kuruluşlarını toplumun ihtiyaçlarına yöneltmektir. Biz mahallemizin her ferdi ile aile olmaya, birlikte ağlayıp, gülmeye geliyoruz. Çünkü boş vermişlik başka sorunlar hatta kötülükler yaratır. Hep bir elden daha iyi bir Bahçeşehir oluşturmak bizim ana hedefimizdir.
Projelerimizin ne olduğunu soruyorlar. Aday herkes aslında aynı fikirde. Yapılması gereken şeyler, aşılması gereken engeller var. Bahçeşehir’in yıllar önce ödül alan yüzü maalesef bozulmaya başladı. Artan trafik, düzensiz yapılaşma, düzensiz araba parkı, imar sorunları, esnafın yeterince desteklenememesi, hatta sokak hayvanlarına yetersiz ilgi. Sosyal etkinliklerde yetersizlik ve yetersiz komşuluk ilişkileri, artan nüfusa cevap veremeyen toplu taşıma güzergâhları hatta kirlilik bunlara örnek gösterilebilir. Bunların bazılarını yetkili makamlara somut öneriler götürerek bazılarını da sosyal sorumluluk projeleri ile aşmaya talibim. Her şeyden önemlisi yaptığım işleri ortak akılla yapmaya ve lafta değil uygulamada gerçekleştirmeye talibim.
Muhtarlık görevine geldiğinizde sizin farkınız ne olacak?
Herkesi kucaklayan güler yüz. Ulaşılabilir bir muhtarlık. Sorunları birlikte tespit eden paylaşımcı bir yaklaşım. Sorunlara çözümler üreterek gerekli adımları atacak bir muhtarlık anlayışı. İsteklerimizin olması için çaba ve inatçılık. Her mercie ulaşabilecek ve sorunları iletebilecek bir çalışma azmi. Hizmetin en iyisi, ilginin en iyisi, geleceğin en iyisi, muhtarın en iyisi olmaya talibim. Bahçeşehir halkı ile birlikte daha iyiyi bulalım ve en iyi olmak için yola çıkalım.
Yorumlar kapalı.