Yaratıcılık ve girişimcilik dünyasının önde gelen isimlerinin buluşacağı bir etkinlik olan Yaratıcı Liderlik Zirvesi ve Creative Young Entrepreneur (CYE) Programı, heyecan verici başarı hikayelerine ev sahipliği yapmak üzere 26-28 Nisan tarihleri arasında Palm WingsEphesusResort&Hotel’de gerçekleşecek.Önceki yıllardan örneklerle birlikte CYE’ nin geçmiş başarıları da dikkat çekerken; 2022 CYE finali birincisi WASK, yarışmayı kazandıktan sonra 2,4 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. 2023 yılının birincisi Wereover ise Avrupa birincisi olarak Türkiye’nin gururu oldu. CYE Programı’nın finali 27 Nisan’da Yaratıcı Liderlik Zirve’si kapsamında gerçekleşecek…
CYE Final Jürileri; HABİTAT Başkanı Sezai Hazır, FuturistAlphan Manas, SEDEFED Başkanı Emine Erdem, Uluslararası KonuşmacıJay Johnson, Melek Yatırımcı fonbulucu.comYönetim Kurulu Üyesi-Orhan Mutlu Topal’dan oluşurken yarı final jürileri arasında ise; Civan Sözkesen, Sadık Köseoğlu ve Duygu Eren yer alıyor. Yarışmanın finalisti Avrupa’da da yarışma fırsatı bulurken, galip gelme durumunda dünya genelinde Türkiye’yi temsil edecek.
Etkinlik keynotespeakerı uluslararası konuşmacı Jay Johnson Uluslararası Forbes İş Konseyi’ne davet edilen önemli isimlerden. Johnson aynı zamanda 4 kıtada 30’dan fazla ülkede ekip yönetiyor. NASA gibi dünya devi oluşumlara danışmanlık veren Johnson, Türkiye’deki girişimcilere özel global stratejiler sunacak.
START-UP’LARIN ULUSLARARASI ARENADA YER ALMASINA FIRSAT
JCI Türkiye CYE Direktörü Selen Günaydın ise konuşmasında; “CYE Programı’nın finali, 27 Nisan’da gerçekleşecek ve finale kalan dört girişimci, zirveye katılanlar ve yatırımcılar önünde rekabet ederek önemli bir deneyim yaşayacaklar. Jürinin değerlendirme yapacağı kriterler arasında; işin pazara olacak etkisi, iş fikrindeki yaratıcılık, işin yurtdışında büyüme potansiyeli ve sunumun etkileyiciliği yer alıyor.CYE yarışması, genç girişimcilere ilham vermek ve onları motive etmek amacıyla düzenlenen önemli bir uluslararası program olarak dikkat çekiyor. Bu yarışma, girişimcilere eğitim, mentorluk, yatırım fırsatları ve uluslararası platformlarda girişimlerini tanıtma şansı sunarak yeni işletmelerin ortaya çıkmasını ve mevcut işletmelerin büyümesini teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.
JCI İzmir Başkanı Hakan Aktay, JCI İzmir Asbaşkanı ve Zirveden Sorumlu YK Üyesi Yılmaz Seçkiner, yaptıkları açıklamada uzun zamandır bu etkinlik için çok ciddi çalışma süreci geçirdiklerini belirterek; “Bu etkinlik, girişimciler için büyük bir fırsat ve ilham kaynağı olacak. Katılımcılar, dünyaca ünlü konuşmacılar ile networking yapma şansı yakalayacak ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı bulacaklar” ifadelerini sözlerine ekledi.
“ZİRVE, İÇSEL POTANSİYELİ KEŞFEDEREK YARATICI LİDERLİĞİ ELE ALACAK”
Çisil Türkay, Yaratıcı Liderlik Zirvesi’nin Direktörü olarak organizasyonunun planlama ve yürütme sürecinde önemli bir rol üstleniyor. Türkay,“Bu zirve, sınırları zorlayarak ve içsel potansiyeli keşfederek yaratıcı liderliği ele alacak” diyerek zirvenin temel amacını özetlerken; ülkemizde girişimcilik ekosisteminde önemli işlere imza atmış, Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Yemek Sepeti Kurucusu Nevzat Aydın, TikTak Kurucusu Ersan Öztürk, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, ARYA Kadın Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Münteha Adalı eşliğinde yaratıcı liderlik ve kadınların sınırları zorlayan dönüşümü üzerine söyleşi ilham verici olacak.Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Seri Girişimci ve füturistAlphan Manas, küresel şirketlerin yaratıcı liderlik perspektifini de katılımcılarla paylaşacak.
JCI İzmir ve JCI Türkiye Hakkında:
1987 yılında JCI üyeliğine kabul edilen Türkiye, o yıllardan bu yana JCI Türkiye adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. JCI Türkiye’ye bağlı Genç Liderler ve Girişimciler Derneği – JCI İzmir şubesi 31 yıldır 18-40 yaş arasındaki gençlerle BM küresel hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapıyor JCI, üyelerine ihtiyaç duyacakları imkanları geliştirecek fırsat alanları sunarak ve liderlik vasıflarını geliştirerek, üyelerinin yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmalarını amaçlıyor.Üyelerin kişisel becerilerini ve liderlik vasıflarını geliştirmesini, sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhu kazanmasını, üyeleri arasındaki takım çalışması ve dayanışmasını ön planda tutuyor. JCI, Birleşmiş Milletler bünyesinde özel danışman statüsünde yer alan ilk sivil toplum örgütüdür.JCI’da “Yaparak Öğrenme” ile üyelere kalıcı ve verimli eğitimler sunulurken, “Örnek Liderlik” ile de üyelerin aşamalı liderlik kariyer geçişlerine olanak tanıyan, gözlemle ve yaşayarak kişilik gelişimine ve kendisini yetiştirmesine olanak veren eğitim ve yönetim süreci yaşatılıyor. “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak, toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için 1915 yılında, Amerika’nın St. Louis kentinde kurulan JuniorChamber International (JCI) organizasyonunun Türkiye organizasyonudur. Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti Dernekler Kanunu’na uygun olarak hazırlanmış bir tüzüğe sahiptir ve bu tüzük gereğince Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği adı altında faaliyetlerini icra ediyor.
Yorumlar kapalı.